Omgeving

Boijl is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een fraai gelegen natuurgebied met heidevelden, zandverstuivingen, vennetjes, weilanden, bossen en moerassen.

In de omgeving zijn zijn vele wandel- en fietsroutes. Maar er zijn nog vele andere prachtige natuurgebieden in directe de omgeving die een bezoekje meer dan waard zijn, denk aan het Fochteloërveen, de Dwingelose heide en Schaopedobbe in Elsloo en Aekingermeer, en het Aekingazand.

Net buiten het Drents-Friese Wold is ook van alles te beleven: Giethoorn, dierenpark Emmen, idyllische en romantische dorpjes zoals Oldeberkoop, Diever en Vledder. Tevens kunt u gaan genieten van cultuur en geschiedenis in steden als Assen, Groningen en Leeuwarden. Of maak een stadswandeling door één van de prachtige Friese 11-steden zoals Franeker (planetarium), vestingstad Dokkum of Workum (Jopie Huisman Museum). Een voettocht door het verleden in het mooie Drentse museumdorpje Orvelte mag niet ontbreken.

Indrukwekkend is een bezoekje aan het voormalig concentratiekamp Westerbork. Het gevangenismuseum in Veenhuizen en het voor kinderen leuke Heksenmuseum in Appelscha is ook de moeite waard. Het is geweldig om op een mooie dag met een bootje door de kanalen van Giethoorn te varen. Het 'Venetië' van Noord Europa.

Ook met de fiets kunt u prima uit de 'voeten'. In de directe omgeving zijn vele ANWB fietsroutes uitgezet en werkelijk honderden kilometers fietspad. In het Drents-Friese Wold zijn speciaal voor mountainbikers leuke ATB routes uitgezet. Lekker thuisblijven kan natuurlijk ook. Met een fijn boek op een lekker privé plekje in de grote tuin.

Voor kinderen zijn er zwembaden (inclusief tropisch zwemparadijs de Welle in Drachten en subtropisch zwembad de Smelt in Assen) en andere op attracties zoals Doolhofpark Dundelle, Pretpark DuinenZathe in Appelscha, In de zomer een maisdoolhof, midget golf, uitkijktorens etc.

Voor die dagen dat u even niet wilt koken, gaat u lekker uit eten bij een van de prima betaalbare restaurants in de directe omgeving.

Alle winkels die u nodig heeft vindt u in Noordwolde en Oosterwolde op enkele autominuten afstand.

schapedobbe.jpg
aekingermeerindruk.jpg
aekingerzand.jpg